Sos pentru pizza

de Panacris in Conserve, 25 Aug 2020 | 3856 vizualizari

 

Un sos foarte simplu și bun. Și mai ales preparat în casă este cel mai bun, cu un pic de răbdare și îndemânare, veți fi foarte încântați de rezultat final.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Roșii cca. 10000 g
  • Sare de mare
  • Zahăr tos
  • Oregano uscat
  • Ulei de măsline cca. 50 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe.

Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot, până ce scade compoziția la jumătate. Apoi se adaugă sarea, zahărul și oregano, se mai lasă la fiert cca. 30 minute la foc mic.

Sosul obținut se toarnă în borcane sterilizate, se adaugă câte o lingură de ulei de măsline, se sigilează cu capacele streilizate, apoi se pun la sterilizare la cald.

Ce înseamnă sterilizat la cald: pe fundul unei semicratițe, se pun bucati de ziar sau pur și simplu prosoape de bucătărie, apoi se pun borcanele, umplute cu bunătăți și sigilate, se adaugă apă călduță, până sub nivelul capacului borcanului cel mai mic din cratiță, asta dacă sunt borcane diferite ca înălțime, apoi se acoperă cu prosoapele sau ziarele, se pune eventual un capac și se lasă la fiert la foc mic, iar după primul clocot se lasă după caz, 30 sau 60 minute la fiert. atenție la foc mic, ca să nu se spargă borcanele, ce se află sub presiune.

Se lasă până la a doua zi la răcit în apă, apoi se etichetează și depozitează în cămară la răcoare.

 

Mult spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:09

Rocsi 1

30.08.2020, 21:31

Ce sos minunat! Merge si la fripturi, tocanite, nu doar la pizza!

Panacris 1

04.09.2020, 10:02

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa